Pruisscher verhuist naar 2e Exloërmond

Autoschadebedrijf Pruisscher verhuist naar 2e Exloërmond

Al twaalf jaar is Schadeherstelbedrijf Pruisscher gevestigd in Valthermond: aan de rand van de provinciegrens met Groningen. Min of meer wel een begrip, want menigeen kent het bedrijf: ‘Schade aan de auto? Op naar Pruisscher’, zo ging het vaak. Velen wisten de weg dan ook vaak en gauw te vinden. ‘Gauw’, omdat haast soms geboden was en is, want de schade aan een auto kan verschillen van heel klein tot heel groot.

Robert Pruisscher weet er alles van: hij huurde het dozijn jaren aan Kavelingen 51d een mooi bedrijfspand. Met ingang van eind juli a.s. is dat verleden tijd: Robert en Annelies Pruisscher zijn dan met hun bedrijf gevestigd in 2e Exloërmond aan de Noorderkijl 25.

 Na twaalf jaar Valthermond dus een dorp verder. De reden voor de verhuizing is niet eens zo moeilijk: het echtpaar Pruisscher woont met hun twee kinderen in 2e Exloërmond, vlakbij het industrieterrein waar het bedrijf straks wordt geopend. ,,Ideaal voor ons. Lekker dichtbij. Ik zou het op de fiets kunnen doen”, zegt Annelies toen ze samen met haar man en kinderen het fundament van het nieuwe bedrijf laat zien op de nieuwe locatie: een schitterende locatie, niet alleen aan de rand van het industrieterrein, maar ook aan de rand van het dorp met uitzicht op de akkers tussen beide Exloërmonden in. ,,Rechts naast ons staat het nog leeg. Dat pand moet nog worden verhuurd en aan de linkerkant is het ook lekker rustig. We hebben ruimte zat straks”, vervolgt Annelies.

DSCF2883_resized   DSCF2885_resized

 

Robert is samen met een andere aanwezige en de kinderen op het fundament om te kijken of alles wel goed was. Hij kijkt tevreden en ziet het al helemaal zitten. Annelies is niet minder tevreden en kijkt dan ook uit naar de grond en het pand dat ze zelf hebben gekocht. ,,In Valthermond huurden we twaalf jaar lang een pand. Dat was hartstikke mooi en het ging ook prima. Kijk alleen al naar ons klantenbestand uit Groningen en Drenthe. Dat is best groot. We zijn daar ook zeer tevreden over. Als het hier straks klaar is dan kunnen we echt zeggen van ‘dit is van ons’ en daar zijn we dan ook best trots op. We hebben er echt veel zin in.”

Het fundament ligt er nog niet zo heel lang in. Annelies legt uit dat sinds half maart is begonnen en dat straks rond de bouwvak alles klaar moet zijn. Best snel natuurlijk, maar er is goede hulp en het gaat allemaal goedkomen als het aan het echtpaar ligt. Er is dan ook een heuse opening en nadien kan het dan echt gaan beginnen. Tot die tijd gaan de werkzaamheden aan Kavelingen gewoon door op wat ook een prima locatie is. Zo bleek wel al die jaren.

Schadeherstelbedrijf Pruisscher is een echt familiebedrijf. De vader van Robert richtte het bedrijf in de jaren zeventig op. Robert is het werk als autospuiter met de paplepel ingegoten: altijd meekijken met vader als in ‘hoe gaat dit’ en ‘hoe gaat dat’ en ‘kan ik er zelf ook nog wat van leren’? Ja, leergierig was Pruisscher al op jonge leeftijd. Hij geniet van zijn werk dat hij al jong leerde. Vijftien jaar was hij toen hij zijn certificaten als autospuiter haalde. Van het een kwam het ander en de jonge Pruisscher werd autoschadehersteller. Tien jaar later begon hij zijn eigen bedrijf. Het kon ook, want Robert had alle benodigde certificaten behaald. De vader van Robert overleed later en daarna blies Robert de overneming nieuw leven in.

Op 1 juni 2004 begon hij met het bedrijf; samen met vrouw Annelies en twee werknemers. Annelies houdt zich bezig met de administratie en boekhouding en fungeert als aanspreekpunt. Robert doet diverse reparaties op zeer breed gebied: uitdeuken, spuiten, demonteren, plamuren en zo meer. Dat gebeurt op zeer deskundige wijze. De klant is immers koning. Robert Pruisscher zegt dan ook: ,,Bent u op zoek naar vakmanschap dan bent u bij ons aan het juiste adres.”

Autoschadeherstelbedrijf Pruisscher is er voor iedereen met schade aan een auto. Velen weten volgens Robert niet hoe het allemaal in zijn werk gaat als er schade optreedt. Hij legt het piekfijn uit:

,,We helpen de mensen met de gehele schadeafhandeling, van het invullen van het schadeformulier tot en met de afhandeling met uw verzekeraar. Een leenauto staat altijd klaar. Mensen zullen de brandstof zelf wél moeten betalen. Mensen moeten aan hun verzekeringsmaatschappij doorgeven dat ze schade hebben en dat wij de schade dan herstellen. Het is zo dat de verzekeringsmaatschappij dan een bedrijf noemt waar men terecht kan, maar dat is niet verplicht. Niet iedereen weet dat en dus zeg ik dat men ook bij ons terecht kan.

Daarna maken we een schatting van de schade zodat de verzekeraar een schade-expert kan inschakelen. Tevens kan de rekening worden ingediend zonder dat de expert er aan te pas komt.”

Voor een vrijblijvende offerte kan men tijdens openingstijden contact opnemen met het bedrijf. Aan een taxatierapport zijn kosten verbonden. Daarover legt Robert Pruisscher de mensen graag meer uit. Net als over alle werkzaamheden die hij doet en overige vragen worden door hem of Annelies van antwoord voorzien.

Op de website van het bedrijf is veel meer informatie te vinden: autobedrijfpruisscher.nl.

Binnenkort is Autoschadeherstelbedrijf Pruisscher te vinden aan Noorderkijl 25, 9571 AR 2e Exloërmond, tel.0599-662120. Het e-mailadres is info@autopruisscher.nl.

Door Gerry Grave

 

 

 

 

 

 

 

Posted in: